Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Om / kontakt > Praktisk info > Informasjon om blodanalyser

Informasjon om blodanalyser

Vi har et eget laboratorie ved klinikken med blodanalyseapparater som gir oss raskt svar etter at vi har tatt ut blodprøven. Dersom du vet at du skal ta ut en blodprøve før du skal til oss, er det fint om kjæledyret ditt er fastet, dvs. ikke fått mat på morgenen dere har time.

Preoperativ sjekk

For å være sikker på at kjæledyret ditt kan behandle og skille ut anestesimiddel ved en operasjon, gjør vi tester som sjekker at de indre organene fungerer som de skal. Vi sjekker blodverdier og kan finne evt. skjult sykdom som kan være en risiko for kjæledyret ditt under og etter anestesien. Særlig for eldre pasienter og pasienter der man mistenker underliggende problem, er dette en ekstra sikkerhet for en tryggest mulig narkose.

De 4 viktigste grunnene til blodanalyse før anestesi:

  • “Peace of Mind". Testing reduserer risikoen ved en anestesi signifikant.
  • Avsløre skjult sykdom. Dyr som ser friske ut, kan skjule symptomer på sykdom. Testing hjelper å avsløre sykdom, slik at vi kan unngå problemer med anestesien.
  • Redusere risiko og konsekvenser. Når preanestesiprøvene er normale, kan vi trygt fortsette. Dersom ikke, kan vi forandre anestesien og ta andre forholdsregler for å sørge for ditt kjæledyrs helse.
  • Beskytte ditt kjæledyrs fremtidige helse. Disse testene blir en del av kjæledyrets medisinske historie, og et referansegrunnlag for senere i livet. Hjelper oss å oppdage evt. sykdom på et tidlig stadium.

Les mer om blodprøver og anestesi her.

”Seniorsjekk”

Når kjæledyret begynner " å dra på åra" er det en god idè å foreta en blodundersøkelse sammen med den årlige helsekontrollen. Slik kan vi oppdage sykdommer på et tidlig stadium og dermed bedre sjansene for behandling. Dersom man for eksempel oppdager en begynnende lever- eller nyresvikt, kan vi da starte forebyggende behandling i form av for eksempel diettfôr.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester