Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Om / kontakt > Praktisk info > Før operasjonen

Forberedelse hjemme før operasjonen

Faste

Hunder og katter skal faste fra kvelden i forveien (ikke mat etter kl. 20.00), dersom ikke annet er avtalt. Drikkevann kan gis som vanlig. Smågnagere, kaniner og fugler skal IKKE faste. De leveres med litt høy/mat i buret.

Lufting

Hunder luftes godt slik at de får gjort fra seg på morgenen før de kommer. Katter holdes inne fra kvelden før.

Medisiner

Medisiner som pasienten bruker, gis på vanlig måte, med mindre annet er avtalt.

Vasking/shamponering

Hunder som skal opereres, bør vaskes godt dagen før for å minimere bakteriemengden i hud og pels. Bruk en mild shampo og tørk godt etterpå. (NB: hvis det er vinter og veldig kaldt, eller hunden har nedsatt allmenntilstand gjør vi ikke dette.)

Preoperativ sjekk og blodanalyse

Før alle operasjoner undersøker vi pasienten grundig, slik at vi vet så mye som mulig om helsetilstanden før vi går i gang. Noen ting kan vi kun oppdage ved hjelp av blodprøver. En tilsynelatende frisk pasient kan ha underliggende problemer som vil kunne komplisere inngrepet. Vi anbefaler derfor å gjøre en blodanalyse før operasjoner og bedøvelse. Dersom blodanalyse ikke nylig er utført, går vi gjennom med deg hva som er aktuelt å sjekke for din hund/katt på morgenen når du leverer.

Annet

Sjekk også om vaksiner er oppdaterte, og om dere har sjekket for innvollsorm (i løpet av det siste året) før dere skal inn.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester