Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Om / kontakt > Cat Friendly Clinic

Cat Friendly Clinic

Vi er godkjent som Norges første "Cat Friendly Clinic" av ISFM.

Vi var første klinikk i Norge med godkjennelsen, ”Cat Friendly Clinic” - Gold Standard fra International Society  of Feline Medicine (ISFM). ISFM er en underavdeling for veterinærer innenfor den verdensomfattende foreningen International Cat Care (ICatCare). Dette er en forening som jobber for katters helse og velbefinnende på alle kontinenter. Deres vision er ”All cats, owned and unowned, are treated with care, compassion and understanding”.

For å oppnå en akkreditering som kattevennlig klinikk stilles en lang rekke krav innenfor flere områder:

  • På alle plan må det være et fokus på katter og for å minske deres stressnivå, stille riktige diagnoser og gi optimal behandling.
  • Det stilles krav til selve klinikken når det gjelder hygiene, utstyr, venterom, undersøkelsesrom, operasjonsrom og oppstallingsfasiliteter.
  • Personellet må ha kunnskap om katter og optimal håndtering av dem. Det stilles krav om årlig faglig videreutdannelse av alt personell.

Vi har klart å oppnå den høyeste standarden ”Gold level” som bland annet stiller ekstra høye krav til separate venterom, oppstallingsrom og isolasjonsrom til katter. Det kreves også ekstra i forhold til utstyr på operasjonssal, tannbehandlingsrom, laboratorie og undersøkelsesrom.  Det er også krav om eget personell til overvåking av all anestesi både før, under og etter inngrep. 

Les gjerne mer om ICatCare, ISFM og Cat Friendly Clinic på deres hjemmeside: www.icatcare.org

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester