Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Nyere forskning viser at ved 3 års alderen har 80 % av hunder og rundt 70 % av katter tegn på tannsykdom. Ubehandlet kan tann- og tannkjøttsykdommer forkorte kjæledyrets levealder med så mye som 5 år. Jessica, dyrlege

Hjem > Behandling > Tannbehandling

Tannbehandling og tannsykdommer

Mange hunder og katter har problemer med tenner og tannkjøtt.

Mange hunder og katter har problemer med tannstein, tannkjøttbetennelse og tenner som løsner. Vi oppfordrer derfor alle dyreeiere til regelmessig å sjekke munnhulen på kjæledyrene og innarbeide en daglig rutine der man enten pusser tennene eller renser de på annen måte. Les mer om tannsykdommer og hvordan du forebygger dette i Dyreforum.

Dersom det har bygget seg opp med tannstein på tennene, bør dette fjernes med et spesielt tannapparat, og poleres slik at ikke ny tannstein fester seg så lett. På hospitalet har vi utstyr til det meste av tannbehandling, og kan gjøre boring og rotfylling dersom dette skulle være nødvendig. To av dyrlegene har flere års etterutdanning i tannbehandling og kan ta i mot henvisninger fra andre veterinærer til plombering av tenner, rotfyllinger og komplisert tanntrekkinger.

Når pasienten reiser hjem etter tannbehandling går vi gjennom med eier hva slags behandling den har fått, hva som evt. kreves av videre behandling og vi viser dere hva dere kan gjøre av forebyggende arbeid hjemme.

Vi tilbyr blant annet:

Tannbehandling - tannsteinfjerning Digital tannrøntgen Trekking av tenner
Rotfylling Plombering Munnhule- kjevekirurgi

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester