Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Stamceller og regenerativ medisin

Stamceller og regenerativ medisin

Vi tilbyr behandling med PRP og stamceller på hund hos oss

PRP - eller Platelet Rich Plasma er en form for regenerativ medisin der vi bruker hunden eller kattens eget blod til å lage et konsentrat at dens egne blodplater. Blodplatene inneholder bla. vekstfaktorer som stimulerer heling.

Vi kan injisere PRP i vev og områder vi ønsker å bedre heling, og bruker det mest i ledd (ofte i forbindelse med leddoperasjoner) og ved seneskader. Vi kan også bruke det på overfladiske sår som er vanskelig å få til å gro.

Les mer om PRP og V-PRP som vi bruker her.

Stamcellebehandling har vært i bruk for dyr i USA noen år, og er nå tilgjengelig også i Europa.

Dette er en form for regenerativ terapi der vi isolerer stamceller hentet fra hundens eget fettvev, aktiverer de og injiserer de i området vi vil behandle. F.eks. ved osteoartrose kan vi legge stamceller inn i ledd der de kan differensieres til nye bruskceller og samtidig ha betennelsesdempende virkning. Resultatet er mindre smerte og bedre mobilitet. Stamcellebehandling er fremdeles helt i sin «ungdom», og fremtiden vil vise hvilke sykdommer som kan behandles.

Les mer om stamceller her: http://www.mediveteurope.com/english

Se her en video av Bajazz som fikk stamcellebehandling i september for osteoartrose i albuene sine, veldig spennende og lovende! Matmor har laget denne fine videoen som vi har fått lov å dele. 

Spør oss dersom du tror dette kan være noe for din hund.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester