Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Poliklinikk > Slanke- / vektklinikk

Slanke- / vektklinikk

Overvekt er blitt et helseproblem også for våre kjære firbeinte venner, omtrent 20-30 % av norske hunder og opptil 40 % av kattene er overvektige!

Fete hunder og katter har større risiko ved kirurgiske inngrep, er mer utsatt for skader og har mer belastning av hjerte, lunger, lever, nyrer og ledd. Overvekt kan gjøre ledd med artrose verre, føre til puste-problemer i varmt vær og under aktivitet, føre til diabetes, - og gir generelt dårligere livskvalitet hos våre kjære firbeinte. Det er med andre ord alle grunner til å hjelpe de med å holde vekta, og det er vårt ansvar som eiere.

Gjennom slankeprogrammet vårt vil du få hjelp og støtte underveis i HELE slankeprosessen. Meld deg på i resepsjonen, eller ring og bestill time for innledende helsesjekk. Du vil først få vurdert hunden/katten din vekt-/holdmessig. Det er også viktig å undersøke for andre sykdommer som kan likne fedme, som for eksempel væske i bukhulen. Vi setter da opp time hos dyrlege, som kan vurdere om det ligger sykdommer til grunn for overvekten, som for eksempel lavt stoffskifte. Blodtrykket vil også bli sjekket.

Vi setter opp et fôringsprogram med kontrollveiing ca. hver 14. dag.  Vi finner en idealvekt, og en plan for hvordan vi skal nå denne. Vekten bør reduseres med ca. 1-2 % hver uke. Ofte tar det minst 8-10 uker å nå idealvekta. Om hunden/katten er kraftig overvektig, tar det lenger tid. Slankingen skal heller ikke gå for fort.

Vi loggfører fôrmengde og vekt underveis, så vel som observasjoner dere gjør hjemme med hensyn til aktivitetsnivå og livsglede. De fleste som slanker hunden/katten sin opplever at den blir mye gladere og livligere dess nærmere den kommer idealvekta.

Vektkontrollene bør fortsette også etter at ønsket vekt er oppnådd, for å sikre at idealvekta holdes. Vektkontrollene er gratis, - vi hjelper dere å holde motivasjonen oppe og vekta nede!

Les mer om overvekt hos hund og katt i Dyreforum.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester