Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Poliklinikk > Parasittbehandling / -beskyttelse

Parasittbehandling / -beskyttelse

Innvollsorm

Hunder og katter kan være vert forflere typer innvollsorm, av betydning i Norge er spolorm og bendelorm. Det erlitt forskjell på hvilke orm vi ser hos hund og katt, og derfor også forskjelligbehandlingsregime. Alle ormekurer til dyr er nå reseptpliktige. Det er viktig å merke seg at ormemidlene kun behandler det som er av orm, de har ingenforebyggende effekt.

Behandling av innvollsorm hos katt: Katter bør få ormebehandling regelmessig. Dette startes når de kun er 2 uker gamle og gis med 2 ukers mellomrom fram til 12 ukers alder. Vi anbefaler å gi katten ormebehandling rutinemessig4 ganger i året, men dersom det er en ivrig musejeger kan det være aktuelt å giså ofte som en gang i måneden. Ormemidlene til katt finnes som tabletter, pasta og dråper som drypperpå huden. Kom innom oss så finner vi utav hva som fungerer best for dere.

Innvollsorm hos hund:Siden 2009 har anbefalingen vært at vi ikke gir ormebehandling regelmessig tilhund, men at vi heller sjekker om hunden faktisk har orm før vi behandler.Dette er fornuftig ut i fra legemiddelbruk og ut i fra det at det er ikke så ofte vi ser innvollsorm hos hund. Lever avføringsprøve til oss når dere skal til den årlige helsekontrollen eller hvisdere mistenker at hunden faktisk har innvollsorm.

Når det gjelder drektige tisper ogvalper er behandlingsregimet som tidligere. Det er fordi at under drektigheten aktiveres orm som evt. er i systemet slik at disse blir overført til valpenevia melka. Ormekur mot spolorm gis fra valpene er 2 uker og med 2 ukersmellomrom frem til de er 12 uker.

Les mer om innvollsorm i Dyreforum. 

Flåttbeskyttelse

I tiden flåtten er aktiv bør man i områder med mye flått bruke middel som hindrer at flåtten får festet seg.

Flått kan overføre alvorlig sykdom som Borrelia, og vi har diagnostisert denne sykdommen hos hunder som har blitt smittet på Ringerike eller omegn. Flåttsesongen varer som regel fra april/mai til september, litt avhengig av klimatiske forhold. Midlene er dråper som dryppes på huden og som gir beskyttelse for en måned av gangen, eller halsbånd som kan sitte på og virkehele flåttsesongen. Midlene er reseptpliktige og vi har disse for salg påklinikken eller skriver ut resept.

Det er veldig viktig å tenke flåttbeskyttelse dersom du skal til Sør- eller Vest-landet ved kysten der det er mye flått. Gå også gjennom pelsen daglig og fjern evt. flått som har festet seg, jo tidligere dess bedre.

Les mer om flått i Dyreforum.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester