Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Poliklinikk > ID-merking - Microchip

ID-merking - Microchip

ID-merking foregår ved at en liten databrikke settes inn under huden på dyret med en sprøyte.

Denne kan så leses av med en spesiell skanner. Data om dyr, eiers telefonnummer og adresse lagres i en nasjonal database. Dette er en god forsikring dersom kjæledyret ditt skulle komme bort.

Det er et krav om ID merking ved utenlandsreise, de fleste forsikringer, HD/AD røntgen og utstilling.  

Identitetsmerking av katt

Identitetsmerking av katt foregår på samme måte som hos hund. Siden Chip-en ikke synes, kan det være en fordel at man samtidig med Chip-merkingen lager et lite merke i øret der det står ”ID”. Dette vil gjøre de som evt. skulle finne en bortkommen katt oppmerksom på at katten faktisk er ID-merket. Det er ikke alle som er klar over at katten kan være registrert et sted, slik at å ha noe synlig som et lite merke i øret kan fortelle finneren at katten har en eier som gjerne vil ha katten tilbake. Vi får ofte inn bortkomne katter som er skadet, der vi gjerne skulle ha mulighet til å kontakte eier.

Se for øvrig Dyreidentitet. Her kan du søke på ditt kjæledyr’s nummer, og det er også her vi går inn dersom vi får inn bortkomne dyr. Vi anbefaler å sjekke at informasjonen din her til enhver tid er oppdatert.

Vi anbefaler ID-merking av alle dyr. Vi får dessverre ofte inn dyr på klinikken som er syke eller skadde der vi ikke får tak i eier.  Hjelp oss å hjelpe!

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester