Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Poliklinikk > Forebyggende helsearbeid

Forebyggende helsearbeid

Like viktig som å behandle sykdom er å forebygge at kjæledyret ditt blir syk! Her er det mye du som eier kan gjøre selv, og som vi kan hjelpe til og rådgi om. Dette kan være:

Ernæring

Riktig mat til riktig individ. Våre dyrepleiere og assistenter har etterutdanning i ernæringslære og kan hjelpe til med å finne et fôr som passer for nettopp din hund, katt, kanin, marsvin eller smågnager. Dyr er forskjellige individ og de lever også forskjellige liv som setter ulike krav til ernæring. Noen er topp-atleter som skal yte maksimalt på jakt eller som brukshund, andre har mest sofaen som “arbeidsplass” og liker å ta seg noen småturer i nabolaget. Vi har fôr tilpasset aktivitetsnivå, stoffskifte, rase, kastrerte/steriliserte dyr og fôr som tar hensyn til om dyret har en sykdom eller trenger spesielle stoffer tilsatt kosten.

Les mer under Butikk om ernæring og de forskjellige fôrene vi fører.

Tannsteinforebyggende tiltak

Tannstein og tannproblemer kan forebygges. Vi rådgir deg om hva dere kan gjøre hjemme og viser hvordan dette gjøres her på klinikken.

Les mer i Dyreforum om Tannhelse og Tannpuss.

Kloklipp og stell av pels

Vi kan gjøre dette hos oss hvis det er vanskelig å få til hjemme. Noen hunder liker kanskje ikke å klippe klørne, og enkelte katter får veldig lett pelstugger som kan være vanskelig å gre ut. Vi viser ellers veldig gjerne hvordan du kan gjøre kloklipp selv hjemme, og har tips om hvordan pelsen lettest kan holdes i orden. 

Sosialisering av valpen

Det er veldig viktig at du som har blitt nybakt valpeier setter av tid til å sosialisere valpen. Da legger du til rette for at hunden skal få et godt og avbalansert voksenliv. Ta med valpen på valpekurs og møt andre hunder og mennesker. Kom også innom klinikken så ofte dere har mulighet. Når hunden er trygg hos oss, er opplevelsen hvis den skulle bli syk og trenge behandlingen også så mye bedre.

Les også mer om valpekveldene våre her, - der vi inviterer valpen din og deg til en lærerik og sosial kveld på klinikken.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester