Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Poliklinikk > Den siste reise

Den siste reise

Alle vi som har et dyr vi er glad i gruer oss til denne dagen. Dyra gir oss så mye gjennom det livet vi har sammen, at vi helst ikke vil tenke tanken på at det en gang skal ta slutt. Mange håper at dyret kan sovne stille inn når tida har kommet så man slipper å ta en vanskelig avgjørelse.

Men, en dag kommer man kanskje i en situasjon der man må vurdere om man skal la dyret få slippe. Dette kan være en vanskelig beslutning, og da er det viktig å få snakket godt sammen med dyrlegen og drøfte situasjonen. Noen ganger er det entydig hvis man har terminal sykdom på en eldre pasient, andre ganger kan det være en lengre prosess og andre vurderinger som spiller inn. Vår jobb er å støtte dere i prosessen og gi råd og veiledning om hvordan vi kan gå fram, slik at du som eier kommer fram til det som er det riktige valget for deg og ditt dyr.

Når man har tatt beslutningen om å avlive et dyr, vil vi sette av god tid til dere. På dyrehospitalet har vi et eget ”stillerom” der de som ønsker det kan få sitte så lenge de ønsker. Selve avlivingen foregår ved at vi først gir pasienten en beroligende sprøyte. Da sovner dyret rolig og legger seg i dyp søvn. Når den sover godt vil vi gi en endelig sprøyte med en overdose av narkosemiddel intravenøst slik at hjertet stopper. Pasienten merker ikke noe av denne sprøyta da den allerede ligger og sover dypt. Noen ønsker å være med pasienten hele veien og sitte med den til er borte. Noen vil gå etter den beroligende sprøyta, andre orker ikke være med i det hele tatt og vil helst levere dyret fra seg til oss. Vi hjelper dere med det dere synes er riktig for dere.

Når pasienten er død må man også velge hva man vil gjøre etterpå. Man kan ta med det døde dyret hjem og gravlegge det, eller man kan velge å få dyret kremert. Ved kremering kan man velge separat kremering der man får asken tilbake i en urne eller enkel eske. Man kan også velge felleskremering, der pasienten kremeres sammen med andre dyr og asken begraves i et skogholdt av kremeringsselskapet.

Alle pasienter som dør eller avlives ved Hønefoss Dyrehospital leveres til Smådyrkrematoriet i Skien.

Les mer i vår artikkel i dyreforumet - Å si farvel til en god venn.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester