Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Øyelysing er viktig for å kontrollere utbredelsen av arvelige
øyesykdommer hos hund. Ernst-Otto, øyespesialist og autorisert øyelyser

Hjem > Behandling > Øyeundersøkelse

Øyeundersøkelse og øyelysing

Vi tar imot pasienter for vurdering av øyeproblemer på klinikken hos oss.

Øyesykdom og skader

Øyesykdom hos dyr kan ha mange forskjellige årsaker, - som skade, arv, inflammasjon, immunmediert og tumorer på øyelokk/øye. Noen raser har også arvelige trekk som gjør at selve utformingen av øyelokkene disponerer for øyesykdom. Øyelokkene i seg selv kan irritere og skade hornhinnen, som ved entropion (innoverrulling av øyelokk) og ektropion (utoverulling). Inne i selve øyet er det dessuten strukturer som vi behøver spesialutstyr og spesialkompetanse for å vurdere. Vi har veterinærer hos oss som kan undersøke øyet godt, og som kan utføre flere typer kirurgi på selve øyet og øyelokk.

Vi har også øyespesialist som kommer hit på klinikken for å se øyepasienter eller som vi kan henvise til ved behov for rask hjelp.

Øyelysing

Hos mange raser er øyelysing en viktig del av avlsarbeidet. Øyespesialist og Diplomat European College of Veterinary Opthalmology (ECVO) Ernst-Otto Ropstad er å treffe på klinikken for øyelysing og spesialistvurdering av øyepasienter. Vi annonserer på hjemmesiden når han kommer (se neste dato for øyelysing her). Dersom det haster å få øyelyst hunden er Ernst-Otto til daglig å finne ved smådyrklinikken på Norges Veterinærhøgskole

Les mer om:

Øyeundersøkelse Hva er øyelysing?
Hvorfor øyelysing? Hvilke hunder og når skal de øyelyses?
Hva slags sykdommer? Genetisk testing av øyesykdom

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester