Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Laserbehandling

Laserbehandling

- godt for muskler, skjelett, hud, munnhule og sårheling

Mange av våre pasienter har muskel/skjelettrelaterte problemer. Dette er en pasientgruppe som kan ha vonde ledd, ømme og stive muskler og problemer med å bevege seg nok. Veldig ofte legger de da på seg og mister muskelmasse, noe som igjen gjør at det blir større slitasje på ledd og vondt å være i aktivitet, - det blir en «ond syklus» som kan være vondt å komme ut av.

Derfor har vi stort fokus hos oss på å hjelpe disse pasientene best mulig, - både katter og hunder. Vi har bl.a. personale med etterutdanning innen akupunktur og fysioterapi/rehabilitering og legger opp individuelt tilpasset behandling for hver enkelt hund/katt. Ler mer om akupunktur og rehabilitering her.

Det aller siste vi har lagt til behandlingstilbudet nå er laserbehandling med en spesiell laser som trenger dypt ned i vevet og bla kan hjelpe muskulatur og sener ved å bedre blodtilstrømming og energiproduksjon i vevet. Pasienter med hudproblemer (som sår, slikkegranulomer, våteksem, ørebetennelse) samt tannkjøttproblemer med mer kan også nyte godt at denne behandlingsformen.

Hvordan virker laser?

Laseren virker på cellenivå, - dvs. det infrarøde lyset øker stoffskiftet inne i cellene og bedrer transporten av næringsstoffer over cellemembranen. Dette gir økt produksjon av energi (ATP) i i mitokondriene («cellenes energifabrikker»), noe som har mange fordelaktige effekter for cellen. Sårheling og reparasjon av skadete muskler/sener går kjappere. Flere studier er utført som demonstrerer effekten av laserbehandling på dyr og menneske.

Energien øker sirkulasjonen og drar vann, oksygen og næringsstoffer til det skadede området som behandles. Dette lager et miljø for optimal heling som reduserer inflammasjon, ødem/hevelse, muskelspasmer, stivhet og smerte. Det blir da bedre bevegelighet i ledd og dyret vil få økt energi og bevege seg lettere.

Hvordan foregår behandlingen?

Laserbehandling er smertefri og gjøres mens dyret er våken. Bedring kan ofte ses etter bare en behandling, men de fleste pasienter trenger flere behandlinger for å få full effekt (3-10 behandlinger) – avhengig av hva vi behandler. Se video hvordan en slik behandling foregårAlle våre dyrleger og dyrepleier er opplært til å utføre behandlingen.

K-laser

Vi har 2 lasere hos oss, en som vi bruker til akupunktur (en LLLT-laser fra Reimers Janssen) og en som brukes til mer dyperliggende strukturer som muskulatur og ledd. Denne laseren er en K-laser, som klassifiseres som en type 4 laser. Les mer om denne laseren på K-laser sine egne hjemmesider. Der finner du også mye interessant stoff om laserens virkning på kroppen.

 

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester