Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Kirurgi > Svulster hud og jur

Svulster hud og jur

Vi ser ofte dyr som har kuler enten i hud eller jur.

Slike svulster kan både være godartet og ondartet. Det er viktig å vite hva slags svulst en har med å gjøre FØR vi fjerner kulen. Noen kuler skal fjernes med en større margin rundt enn andre, og det er viktig å vite om svulsten har spredd seg til andre steder i kroppen før den fjernes. Derfor tar vi alltid prøve av svulsten først og ofte også røntgen for å se om det er tegn til spredning.

En prøve av svulsten kan vi lett ta gjennom en fin-nålsprøve, dvs. vi stikker en liten nål inn i den og ser hva slags celler vi har. Les mer om celleprøver her. Ofte gir en celleprøve oss svar på hva slags svulst vi har, andre ganger skjærer vi ut en liten bit av svulsten for å se hva slags svulst det er.

Jursvulster er veldig vanlig spesielt hos katter som ikke er sterilisert. Dersom du oppdager en kul i juret på hunden eller katten din, - ta kontakt med oss raskt. Dersom vi kan få fjernet svulsten før den blir for stor, er sjansen for at den er godartet større.

Jursvulster kan gå gjennom en forandring der de blir ondartet ettersom de vokser. Tidlig fjerning er derfor viktig, og det er viktig å sjekke om det er spredning for eksempel til lungene gjennom brystrøntgen.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester