Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Kirurgi > Kastrering av hannkanin

Kastrering av hannkanin

Sterilisering av hannkaniner er rutineoperasjoner hos oss. Du og ditt kjæledyr er i trygge hender.

Hvorfor bør hannkaninen kasteres?

Vi anbefaler  å kastere hannkaniner. En kastrert kanin vil ofte bli et bedre kjæledyr. Dvs. han blir ofte mer kosete, ikke så dominant og aggressiv, og  markereringsbehovet reduseres.

Når bør hannkaninen kastreres?

Hannkaninen blir kjønnsmoden når den er rundt 10-11 uker, og han er da klar til å kastreres. Vi anbefaler å vente til kaninen er ca 1 kg, for å holde narkoserisikoen så lav som mulig. Som eier må du være klar over at kaninen er befruktningsdyktig i hele 6 uker etter kastreringen. Så lang tid tar det for sædcellene, som ligger i sædlederen, å dø.

Innngrepet

Hos hannkaniner fjernes begge testiklene fra pungen. Inngrepet gjøres i fullnarkose.

Etterbehandling:

Kaninen kan hjem når den har begynt å spise etter inngrepet. Det er som regel samme dag. Du får med deg smertestillende for tre dager etterpå. Smertestillende gis i flytende form, rett i munnen. Underlaget som kaninen lever på, bør de 5 første dagene byttes hyppig. Bruk gjerne avispapir eller rene håndklær som underlag. Dette for ikke å få sagflis el. rett i såret. Med i prisen, er to kontroller av kaninen. På dag 2 og dag 10 etter operasjonen. Dette for å forsikre oss om såret gror som vi forventer.

Har du flere kaniner, bør ikke den nyopererte kaninen settes sammen med de andre før etter ca 1 uke etter inngrepet. Han er da restituert, og takler stress bedre. Skal hannkaninen settes sammen med en usterilisert hunnkanin, så husk å vent med gjenforeningen i 6 uker.. 

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester