Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Kirurgi > Kastrasjon av katt

Kastrasjon av katt

Det er en fordel å kastrere når katten er ca. 5-6 måneder gammel, før den blir kjønnsmoden.

I enkelte tilfelle kastrerer vi også tidligere. Kastrering er et enkelt og trygt inngrep som vi gjør hver dag på klinikken. Katten skal være fastende fra dagen før, og leveres om morgenen mellom 08.30 og 09.00 til en preoperativ helsesjekk. Katten får en bedøvende sprøyte samt smertestillende, og når den sover forberedes operasjonsstedet sterilt. Testiklene fjernes gjennom et lite snitt i pungen. Etter operasjonen hviler katten ut i et bur, og blir hos oss ut dagen slik at vi kan følge med katten til den er trygt ute av narkosen. Katten får også et lite måltid med næringsrik mat før den reiser.

Når katten hentes, vil den ha på en krage slik at den ikke får slikket på såret. Denne bør beholdes på i 5 dager, og i denne perioden bør katten være inne. Katten får med smertestillende mikstur som skal gis i munnen daglig i 3 dager etter operasjonen.  Dere får også med dere en prøvepose på et fôr til kastrerte katter hjem etter inngrepet. Fôret sørger for å forebygge problemer i urinveiene og holde vekta nede på katten.

Når katten kommer hjem, bør den få ligge et lunt sted der den kan slappe av. Bedøvelsen går gradvis ut av kroppen. Den kan ha litt problemer med blærefunksjonen samme kveld, slik at den kan tisse på seg.

I pris på kastrering hos oss er inkludert smertestillende, postoperativt fôr, krage og prøvepose på fôr til kastrerte katter.

Vi anbefaler å ID merke katten samtidig med kastreringen. 

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester