Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Kirurgi > Hudplastikk

Hudplastikk - transplantasjon

Enkelte ganger har vi sårdefekter i huden som er så store at de ikke kan sys direkte eller er for store til at kroppen selv dekker over såret med hudceller. Da kan vi flytte hud fra andre steder av kroppen til området vi vil dekke. Det er flere måter å gjøre dette på:

  • Vi kan gjennom å legge spesielle snitt rundt sårdefekten øke bevegeligheten i huden rundt slik at vi får dekket såret.
  • Vi kan flytte et stykke hud fra et sted til et annet gjennom “ fri hudgrafting”, - dvs. vi skjærer løs hele stykket og preparerer det slik at det kan sys fast og vil feste seg på det nye stedet.
  • Vi kan bevare en tilheftning i stykket vi vil flytte som har blodforsyning gjennom en blodåre og så snu hele hudstykket slik at det rekker dit vi vil dekke, - axial pattern flaps. Det er bestemte blodårer som forsyner bestemte hudområder vi kan utnytte i denne sammenheng. En vanlig “flap” å bruke er hudområdet under buken til å dekke sår på bakbeina.

Hudplastikk bruker vi også der det er trekk ved anatomien hos en hund som påfører den lidelse eller sykdom. Den vanligste operasjonen her er for eksempel å korrigere øyelokk som enten vrenger innover (entropion) eller utover (ektropion).

Anatomiske trekk som gir lidelse eller disponerer for sykdom hos en hunderase bør ellers kontrolleres gjennom avl. 

Les mer her om helseproblemer og fokus på sunn hundeavl.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester