Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Indremedisinsk utredning > Hjerteutredning (røntgen/ultralyd/EKG)

Hjerteutredning (røntgen/ultralyd/EKG)

Ved undersøkelse av hjertesykdommer kan det være nødvendig med flere typer undersøkelser.

Røntgenbilder av brystet viser oss hjertets form og størrelse, og vi kan se etter om det er væske på lungene som det kan være med alvorlig hjertesykdom.  Ved røntgen av brystet vil vi ofte bedøve pasienten.

Ultralyd av hjertet (eccocardiografi) kan vise oss om hjertemuskelen jobber normalt godt eller om den er svekket, ved ultralyd kan vi også vurdere hjerteklaffene og deres funksjon, og om det er lekkasje eller fortetninger ved disse. Hjertesekken kan også undersøkes. Ved ultralydundersøkelse av hjertet skal ikke pasientene bedøves.

EKG undersøkelse viser oss hjertemusklenes elektriske aktivitet. En EKG kan fortelle oss om det er rytmeforstyrrelser og skade på hjertemusklene. Ved EKG undersøkelser skal ikke pasientene bedøves. Noen ganger vil vi gjennomføre en 24 t undersøkelse av hjertet - dvs. en Holter-EKG der hunden bærer apparatet på seg hjemme.

Ved hjelp av disse undersøkelsene kan vi i dag tilby bedre diagnostikk og derfor bedre og mer målrettet behandling av hjertepasienter enn tidligere.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester