Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Hudutredning > Allergiutredning

Allergiutredning

Hunder og katter som plages med kløe eller andre hudproblemer der allergi mistenkes må ofte gjennom forskjellige tester.

Allergi hos hund og katt kan generelt deles i 2 former:

  • Atopi: Dette er en allergisk reaksjon på luftbårne allergener som støv og pollen.
  • Matallergi: Dette er en allergisk reaksjon på et eller flere stoffer i maten, primært proteiner

Ved mistanke om atopi er blodprøver aktuelt som en del av utredningen, for å forsøke å avdekke hva dyret reagerer på. Det er viktig å huske på at blodprøven ikke avgjør om dyret er allergisk eller ikke. Allergidiagnose er en klinisk diagnose. Allergiprøvene tar vi for om mulig å avdekke hva dyret reagerer på. Allergiprøver med positivt utslag kan også brukes til å lage allergivaksine. Vi sender våre blodprøver til Dr. Baddaky/Heska laboratorium, se link til deres side for mer utfyllende informasjon.

Ved mistanke om matallergi må hunden gjennom en eksklusjonsdiett. Det er noen dyr som lider av matallergi, spesielt er dette vanlig hos katter. Da vil vi ofte foreslå et såkalt hypoallergent fôr, det vil si et for som ikke inneholder stoffer dyret kan reagere på som da hunden eller katten spiser over et gitt tidsrom. Det er veldig viktig at dere ikke prøver dere fram hjemme og bytter for flere ganger ved mistanke om fôrallergi. Det blir da bare vanskeligere for dyrlegen å finne ut av hva dyret kan reagere på, og vanskeligere å finne et spesialfôr den kan spise uten å reagere! Fortsett med den maten dere bruker inntil dere har vært til utredning.

Ved hudsykdommer kan det være spesielle tilskudd som er nyttig og spesielle fôr kan være aktuelle å anbefale som del av behandlingen. Generelt ved mange hudsykdommer, og spesielt ved allergiske lidelser, vil vi anbefale å gi tilskudd av fiskeolje. Noen spesialfôr inneholder store mengder fiskeolje slik at du ikke trenger å gi noe ved siden av.

Les mer i Dyreforum om allergi hos hund og katt.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester