Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Ved bruk av video-otoskop ser vi hele ørekanalen inn til trommehinna. Vi kan ta prøver og gjøre grundig rent, mens du som eier kan følge med på hele undersøkelsen på en skjerm. Stein, dyrlege

Hjem > Behandling > Hudutredning

Hudutredning

Hudsykdommer kan ta mange former og ha ulike årsaker.

Det vanligste symptomet er kløe, men også håravfall, byller, skorper og sår er typiske tegn på sykdom i huden. Mange tenker ikke over det, men ørekanalen er en del av hudoverflaten, og derfor er sykdom i ørene også å anse som en hudsykdom.

Vår veterinær Stein Dahl har betydelig med etterutdanning ihudsykdommer og har hatt en spesiell interesse for hudsykdommer i over 15 år.Han tar i mot henvisninger fra andre veterinærer på kompliserte hudpasienter.

Undersøkelseog utredning av hudsykdommer kan ofte være krevende. Huden påvirkes av alt fraindre sykdommer og hormoner til ytre påvirkninger som infeksjoner ogparasitter. Det gjelder å ha tunga rett i munnen ved hudsykdommer. Dyrlegen måspørre ut eier grundig for å avdekke hvordan sykdommen har utviklet seg. Det eraktuelt å ta prøver av huden, men også andre prøver som blodprøver av pasientenkan være nødvendig. Noen ganger må man også sette i gang en behandling ogevaluere responsen på denne underveis som en del av den diagnostiskeutredningen.

Vi tilbyr blant annet:

Celleprøver hud / øre Dyrkning
Video-otoskopi Medisinske ørepropper - Ear Wicks
Hudskrap Allergiutredning
Hormontester Vevsprøver

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester