Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Behandling > Akupunktur > Østlig holistisk medisin

Østlig holistisk medisin

Kineserne utviklet og tok i bruk akupunktur som en del av sin tradisjonelle medisin for over 3000 år siden.

Tradisjonell kinesisk medisin omfatter flere behandlingsmodaliteter i tillegg til akupunktur. Urtemedisin, mat-terapi, massasje (Tui Na) og fysiske øvelser som Qi Gong er også en del av denne gamle filosofien som har stort fokus på å forebygge sykdom. Jesuittprester tok med seg denne kunnskapen til Europa på 1600- tallet. Når det gjelder dyr var hesten det dyret i Kina som fikk nyte godt av behandlingen, siden den spilte en viktig rolle under arbeid og strid.

Det er først i de senere tiår at akupunktur for kjæledyr er blitt utviklet videre her i Vesten. Siden 1970 har akupunktur til dyr fått større fokus gjennom engasjementet fra dyrleger som har sett hvilken effekt dette har hatt på sine firbeinte pasienter.

Vi finner hele tiden ut mer om hvordan akupunktur virker og ser også at østlig og vestlig vitenskap nærmer seg hverandre og ikke er så forskjellig allikevel. Det er spennende og givende å være en del av denne utviklingen, som i fremtiden vil komme flere og flere pasienter i pels til gode.

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester