Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Mange dyr går med kroniske smerter fra vonde ledd. Med akupunktur kan vi gi
de smertelindring og livsgleden tilbake, - alt på en naturlig måte der kroppen selv har regien! Elin, dyrlege og akupunktør

Hjem > Behandling > Akupunktur

Akupunktur

Akupunktur er en integrert del av behandlingstilbudet hos oss, og vi har veterinær med IVAS-certificate i veterinær akupunktur.

IVAS-certifisert akupunktør:

Veterinær Elin Kristiansen har IVAS-certifisering i veterinær akupunktur (IVAS= International Veterinary Acupuncture Society), og har lang erfaring i bruk av akupunktur ved behandling av hund og katt (siden 1998).

Hun anvender akupunkur daglig til det beste for både hunde og katter, og reiser regelmessig på kurs i inn- og utland for å lære mer om dette omfattende og spennende fagfeltet. Ved flere anledninger også vært engasjert som foreleser i akupunktur for kolleger i Norge og utenlands.

I Norge er det kun  autoriserte veterinærakupunktører som ifølge Mattilsynet har lov til å utføre akupunkturbehandling på dyr. Dyret ditt er i trygge hender hos oss.

Hva behandler vi med akupunktur?

Mange sykdommer kan behandles eller lindres med akupunktur, akkurat som hos mennesker. Dette gjelder både kroniske og akutte sykdommer. Sykdommer og problemer i ledd-/skjellett (som f.eks. hofteleddsdysplasi, spondylos, skiveprolaps og ulike forkalkninger) er noe av det vi vanligst behandler, men mange indremedisinske problemer svarer også godt på akupunktur. Hormonelle ubalanser og mage-/tarm problemer kan f.eks. reguleres bedre ved hjelp av akupunktur. 

Noen ganger bruker vi også akupunktur for akutt-behandling - som f.eks. ved forstuvninger, men også i sjokkbehandling og som smertedempende.

Energibooster

Mange av pasientene som kommer til akupunktur er litt eldre, som ofte har blitt noe stiv eller redusert med alderen. Da opplever vi veldig ofte at virkningen av akupunkturen gir de en "energi-kick" - som gjør at de føler seg bedre og blir mer aktive. Aktivitet er viktig for å bygge muskler som avlaster vonde ledd og for å holde kontroll på vekta. 

Ta kontakt med oss dersom du lurer på om dette kan være noe for din hund eller katt.

Les mer om

Østlig holistisk medisin
Hvordan virker akupunktur?
Når akupunktur?
Hvordan foregår behandlingen?
Er akupunktur trygt?
Laserbehandling
Gullimplantat
Massasje – Tui Na
Elektroakupunktur
Urter
Fôring

 

Les også om akupunktur til pasienter i pels i Dyreforum

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester