Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Aktuelt > God Jul til Pus og Passopp

God Jul til Pus og Passopp

Nå gleder alle seg til jula. Handelsstanden får omsetningen som holder liv i forretningen et år til, bonden får solgt både slakt og juletrær, og presten får folk i kjerka igjen... Men hvordan arter jula seg for våre firbeinte venner?

Mange gleder seg nok over at mor og far er mer hjemme og har mer fri, mens andre igjen får ennå mindre oppmerksomhet enn til vanlig fordi menneskene deres har det så travelt.

Noen hunder gruer seg veldig til nyttårsaften, og egentlig til hele romjula, fordi da smeller det i raketter og hva det nå måtte være sånn at de blir fryktelig redde. Kunne ikke menneskene vært snille og smelt rakettene sine bare en kveld, så slapp de å ha det vondt i hele romjula? Kanskje det hadde vært hyggelig om noen tok litt ekstra vare på dem og brukte mye tid på det som var moro når det smalt som verst? Angstdempende tabletter kan gjøre kvelden bedre for noen, heller det enn å være redd og ligge og skjelve. Men kanskje det kan være fint på hytta på fjellet i nyttårshelga der det er litt roligere med raketter? Skiføre er det forhåpentligvis også…. (Les mer om råd for Nyttårsaften her)

Hvis vi skal tenke på våre firbeinte venner i jule-og nyttårshelga bør vi også tenke litt på hvilke farer som kan ligge om hjørnet…

Noen gleder seg til å få litt ekstra godbiter, rester av ribba, tygge på litt bein og kose seg. Men mange av de samme hundene kommer også til å få vondt i magen fordi de får noe annet enn de er vant til....Ribbefett er tungt fordøyelig.... Noen vil få løs mage kun av forandringen i kosten. De mest uheldige, ofte valper, setter fast et ribbe-bein eller lignende i magen og må til dyrlegen og opereres…

Pass på sjokolade-esken, - den er IKKE til hunden! Sjokolade i større mengder er «giftig» for hunden og kan gjøre hunden veldig syk med forgiftningssymptomer. Rosiner er heller ikke bra, - julegløggen m/tilbehør er for to-beinte.

Noen katter gleder seg til juletreet kommer opp, fordi da kan de hoppe opp etter pynten og rive ned hele greia… og så levende lys da… Andre katter gleder seg mest til julegavene. De kommer som regel pent pakka inn med sånne fine snorer som de liker å leke med. Problemet er bare at noen begynner å tygge på dem, og svelge dem, og så setter de seg fast i magen, og da er det farlig… Også valper i nærheten av juletreet med gaver bør overvåkes nøye… Vi har plukket ut mye rart fra små valpemager på operasjonsbordet….

Julegaver til Pus og Passopp? Ja, noe som får i gang lek og aktivisering er fint, - og et trygt snadder-tyggebein som magen tåler på julekvelden er heller ikke å fornekte. Men hvis du har lyst til å gi dyra noe ekstra til jul, gi dem mer oppmerksomhet! Flere turer har sikkert ikke bare hunden godt av! Les mer her om våre tips for «opplevelses-julegaver» til Pus og Passopp.

God Jul og godt nytt år!

Hilsen nissene på Hønefoss Dyrehospital

 

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester