Man til ons: 08.30 - 18.30   Tor/Fre: 08.30 - 16.00

Hjem > Aktuelt > Blodgivere søkes

Blodgivere søkes

Vil du hjelpe å redde liv - bli blodgiver!

Ved Hønefoss Dyrehospital har vi hvert år pasienter som krever blodoverføring. Først og fremst gjelder dette hunder men også katt og ilder har vi vært nødt til å gi blodoverføring. Blodet som skal gis bør være så ”ferskt” som mulig, og da vi ikke har blodoverføringer hver måned har vi i stedet for å ha en blodbank med ferskt blod på kjøl til enhver tid, valgt å ha frivillige blodgivere som kan stille opp ved behov.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du kunne tenke deg at din hund vil være på en liste over blodgivere.

Hvem kan bli blodgiver

Hunder bør helst være under 8 år og være over 25 kg. De bør være friske og ikke ha vært drektige eller hatt valper. Det blir tatt blodprøver av giverne for å sjekke at de er friske i forkant av blodtappingen.

Hvordan foregår blodgivingen

Det er ikke smertefullt for hunden å gi blod, det er et lite stikk i blodåra i forbeinet eller på halsen som ved vanlig blodprøve. De fleste hunder trenger ikke få noe beroligende for å gi blod, men dersom det er en engstelig eller stresset hund kan det være nødvendig å gi litt beroligende.

Det er ikke noen helserisiko for hunder å gi blod, men vi anbefaler at de ikke utsettes for store fysiske påkjenninger de nærmeste dagene etter blodtappingen.

Dersom vi trenger å gi blod til en pasient ringer vi til de som står på lista over givere, og dersom dere er hjemme og har anledning til å komme så tar vi dere i mot så raskt som mulig for å tappe blod og få overført dette videre til pasienten.

Ta gjerne kontakt på post@dyrehospital.no dersom du kunne tenke deg å la hunden din stå på liste over blodgivere.

Les mer om blodoverføring.