Hjem > Dyreforum > Forsikring

Forsikring av kjæledyr

Moderne veterinærmedisin kan tilby dyra et nesten like godt helsetilbud som moderne medisin kan gi til oss mennesker. Det finnes ikke noe offentlig helsevesen til dyr, alt er privat. Til gjengjeld finnes det ingen helsekøer!

De siste åra har veterinærmedisinen tatt sjumilssteg i hva vi kan tilby av diagnostikk og behandling. Avansert diagnostikk og behandling vil nødvendigvis være kostbart. Heldigvis er det mulig å tegne sykeforsikring for dyra, slik at det blir lettere å gi dyra den behandlingen man ønsker uten å få for store økonomiske utlegg. Under gir vi en liten oversikt over hva du bør tenke på når du tegner forsikring for din kompis.

Forsikring av dyr

Mange forsikringsselskaper tilbyr forsikring av kjæledyr. Når du tegner forsikring er det viktig å sjekke følgende punkter:

  • Hva koster forsikringen? Se prisen opp mot punktene under. Du får ofte det du betaler for.
  • Hva dekkes og hva dekkes ikke? Det vil si hvilke sykdommer/skader? Er det noen skader eller sykdommer som ikke dekkes? Dekkes medisiner? Rehabilitering/opptrening etter operasjoner? For eksempel dekker ikke Sparebank 1 eller Agria akupunkturbehandling, det gjør Gjensidige. Forsikringen "Hund" hos Gjensidige dekker ikke korsbåndskade (fra 1.7.2013 selger de kun "Hund pluss"). Har du tegnet forsikring hos Gjensidige tidligere enn dette, - sjekk hvilke forsikringsvilkår du har. Flere har begrensninger ved tannbehandling, kun Agria har egen melketannforsikring for valper. Ingen dekker per i dag atferdsproblemer. 
  • Hvor lenge gjelder forsikringen? Gjelder forsikringen hele hundens liv eller kun frem til forfallsdato det året hunden eller katten fyller 10 år? Agria og Gjensidige dekker hele hundens liv. Ofte øker egenandelen fra fylte 7 eller 8 år.
  • Hvor mye dekkes? Sjekk at forsikringen dekker nok - en stor operasjon eller en akuttbehandling på natt kan være kostbart. 
  • Hvor stor er egenandelen? Fast sum eller en prosent av totalsummen, - eller begge deler?

Les alt som står med liten skrift!

Ut i fra dette kan dere ta noen bevisste valg. Sjekk vilkårene med selskapene før dere bestemmer dere. Spør om du evt. kan tilpasse forsikringen individuelt.

Eier dere for eksempel en stor hund som er utsatt for magedreining, ville jegikke valgt en forsikring som kun dekker 10 000,- årlig. Er dere uheldige og opplever at magen blåser opp, kanskje på natta som det ofte skjer, kommer vi ikke så langt med denne summen dersom hunden må opereres for å reddes. I slike situasjoner er det godt å slippe å måtte la økonomiske begrensninger bestemme. En god veterinærforsikring bør dekke minst 20 - 30.000,- i årlige utgifter.

En annen ting som er viktig - er hvor lenge forsikringen gjelder: De fleste sykdommer dukker opp når dyra våre er ”seniorer”, og det er da du trenger forsikringen mest. Velg da en forsikring som gjelder hele livet.

Flere selskaper har reservasjoner mot enkelte lidelser som hofteleddsdysplasi, korsbåndsskader og andre sykdommer som kan ha en arvelig komponent, med mindre dyret er forsikret før det fyller 4 måneder. Dermed er det veldig viktig at man tegner forsikring innen dyret fyller 4 måneder! 

Har man flere dyr, er det også ”kvantumsrabatt” å hente hos noen selskaper, og er du medlem av Norsk Kennel Klub får du også rabatt hos enkelte.

Glem ikke katten!

Tidligere har det vært vanskelig å få forsikret katten sin. ”Bare en katt” hører fortida til. Tilbudet til katten er like godt som til hundene! Forsikring av katt derimot, koster i de fleste selskaper mye mindre enn for hund. Det er dessverre ofte vi står overfor spesielt bruddskader på katt som vi kan gjøre noe med, men som blir for kostbart for kattens eiere. Da er det trist å være dyrlege.

NB! Ikke alle forsikringsselskaper tilbyr forsikring av huskatter uten stamtavle, men kun rasekatter. Unntakene sist vi sjekket er Gjensidige, Vital forsikring og Agria, som tilbyr forsikring til alle kattetyper. Katter blir også ofte mye eldre enn hunder, og det å ha forsikring som gjelder livet ut er derfor viktig. 

Lenker til forsikringselskaper

Meld deg på valpekurs

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester