Hjem > Behandling > Kirurgi > Øyekirurgi

Øyekirurgi

Sår på hornhinnen er noen ganger så dype eller store at de må sys.

Vi bruker da en operasjonslupe slik at vi kan forstørre opp og sy med små nåler og tynn tråd i selve hornhinnen. Sår etter for eksempel katteklør kan lukkes direkte med små sting. Andre ganger er det store sår som av en eller annen grunn gror, - der vi kan sy ned en liten “tunge” av conjunctiva ned på selve såret. Denne tungen vil da beskytte såret og ernære det gjennom blodårer som vokser inn i såret. Slik kan vi noen ganger redde øyne som vi ellers måtte fjerne. Vi har spesialutstyr som forstørrer og spesialinstrumenter til øyekirurgi som gjør oss i stand til dette.

Noen hunderaser har enten problemer med at kjertelen på baksiden av blinkhinnen prolapser ut (“Cherry Eye”), eller at selve brusken i blinkhinna har en knekk på seg (“Evertert brusk”). Dette korrigerer vi ved kirurgi der vi i førstnevnte tilfelle forankrer og syr fast kjertelen, eller fjerner den ødelagte delen av brusken som er knekt dersom blinkhinna har en knekk.

Kataraktkirurgi henviser vi til øyespesialist med eget spesialutstyr til operasjon inne i øyet. Her er det viktig å vurdere netthinnefunksjonen før en går til operasjon. Vi har en øyespesialist (Birgitte Grann Greve) som kommer til klinikken en gang i måneden for spesialistundersøkelse og øyelysing av øyne.

Vi jobber her:

Meld deg på valpekurs

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester