Hjem > Behandling > Halthetsutredning > Fysisk undersøkelse

Fysisk undersøkelse

Palpasjon muskler, knokler og ledd:

Vi kjenner over muskulatur for tegn til muskelsvinn, ømheter, muskelknuter og hevelser. Vi trykker på knoklene for smerte/hevelser og kjenner over ledd for fylning eller fortykkelse og trykker på visse steder av leddet for tegn til smerte.

Manipulasjon av ledd:

Innebærer å bevege ledd for ledd gjennom alle leddets bevegelsesretninger, - bøy/strekk/intern og ekstern rotasjon for å notere oss både smerte, bevegelsesområdet og om det er tegn til krepitasjon eller unormale “lyder”.

Spesifikke tester:

Vi har spesielle tester for enkelte ting, som for eksempel for å vurdere korsbåndene (“skuffe-bevegelse”), bicepssenen og ligamentene som holder skulderleddet på plass.

Vi gjør også en generell helseundersøkelse ved en halthetsundersøkelse. Noen ganger kan haltheter også være forbundet med andre ting som skjer i kroppen, - for eksempel vil kroppstemperaturen ofte være forhøyet ved en leddinfeksjon, eller lymfeknutene store dersom vi har beinkreft eller en infeksjon. Enkelte ganger kan også haltheter skyldes infeksjoner overført av flått (som borreliose) og ved mistanke vil vi ta ut blodprøve for å sjekke om hunden har vært eksponert for smitte. Les mer om flåttoverførte sykdommer i Dyreforum.

Vi jobber her:

Meld deg på valpekurs

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester