Hjem > Behandling > Akupunktur > Matterapi

Matterapi

På samme måte som med urter er det slik at forskjellige matstoffer gjør forskjellige ting med kroppen vår. Derfor kan vi også ved å regulere hva vi fôrer med påvirke kroppen til å fungere bedre eller rette opp ubalanser.

De fleste av oss tyr til kommersielle tørrfôr i en travel hverdag, det å kombinere og sette sammen et fullverdig kosthold til et dyr krever en del av oss og er ikke alltid like lett å få til. Kommersielle kvalitetsfôr inneholder alt det en hund eller katt trenger, men i noen tilfelle kan det være en fordel å tilsette enkelte typer mat som har spesiell virkning til dietten. Dette rådgir vi om ved behandlingen, mange ganger er det ikke så store tilpasninger som skal til for å ha en god effekt.

Generelt er det verdt å tenke over at katter har godt av å få i seg litt mer væske enn det som finnes i et tørrfôr. Stimuler katten til å drikke nok vann, gjerne gjennom spesielle vannskåler som er utformet som drikkefontener og bruk våtfôr i tillegg til et godt kvalitetstørrfôr. Ta hensyn til mineral og saltinnholdet også i våtfôret du bruker, spesielt dersom katten er kastrert. Kvalitetsfôrene som er tilpasset steriliserte og kastrerte katter har også våtfôr med samme virkning.

Vi jobber her:

Meld deg på valpekurs

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester