Hjem > Aktuelt > Revens lille bendelorm

VIKTIG INFO: Revens lille bendelorm

Revens lille bendelorm (Echinococcus multilocularis) påvist i Sverige!

Dette er en parasitt vi ikke vil ha inn i Norge! Dersom den påvises her kan vi ikke lenger spise bær rett fra riset i skogen! Derfor har Mattilsynet med virkning fra 11. mars innført en ny forskrift som bestemmer at alle hunder og katter som har vært i Sverige skal behandles mot bendelorm etter at de har vært i Sverige. Parasitten er mest alvorlig for oss mennesker, og kan gi alvorlig sykdom i indre organer. Dette er det viktig at alle hunde- og katteeiere følger opp!

Hva du må gjøre ved innførsel av hund eller katt fra Sverige?

  • Alle hunder og katter eldre enn tre måneder skal behandles mot revens dvergbendelorm i løpet av de siste 48 timer før innreise til Norge
  • Etter førstegangsbehandling som nevnt over, kan hunder og katter som regelmessig innføres fra Sverige til Norge alternativt behandles jevnlig, og minimum hver 28. dag, i stedet for ved hver grensepassering.

Behandling med 28 dagers intervall vil være aktuelt for de som for eksempel har hytte eller feriehus i Sverige, eller av andre grunner foretar jevnlige reiser over grensen med hund eller katt. Hvis du senere vil avslutte slik jevnlig behandling, er det viktig at dyret behandles en siste gang etter siste innførsel til Norge. Denne siste behandlingen må da skje i løpet av de siste 28 dagene etter foregående behandling.

Det er ikke nødvendig med attest fra veterinær, men egenerklæringskjema skal fylles ut. Les mer om dette på Mattilsynet hjemmesider, der du også finner skjema som du kan printe ut og ta med deg.

Les mer om ormen under Dyreforum, - ny artikkel lagt inn om Echinococcus multilocularis - Revens lille bendelorm.

Meld deg på valpekurs

Vi tar vare på din beste venn!

Klikk på en dyreart for å se hva vi kan tilby deg.

Våre tjenester